Falta de rigor en l’ofici d’informar

Periodisme sense periodistes

Pablo Iglesias uneix en la seva persona els rols de vicepresident del Govern, entrevistador, analista de premsa i polemista. ¿No disminueix la qualitat democràtica la lluita en el fang que ha emprès ell?

MADRID 16 12 2020 - El vicepresidente segundo del Gobierno Pablo Iglesias asiste a la sesion del Congreso de los Diputados en la que el presidente del Gobierno Pedro Sanchez comparece a peticion propia para informar de los dos ultimos consejos europeos y de la situacion en que se encuentra Espana en este momento de la pandemia a las puertas de la Navidad EFE J J Guillen / J J Guillen

A Espanya no està prohibit que un periodista tingui el carnet d’un partit, una cosa que sí que està regulada en països com el Canadà, on d’algun temps ençà fins i tot es plantegen implantar una espècie de quarantena per als qui es passin a la política i després tornin al periodisme. Quan em vaig interessar per aquest tema, alguns companys van pensar que aquesta precaució era excessiva. Cinc anys després, no pocs creuen que estaria bé que l’ofici d’informar estigués més ben regulat. Sobre tot avui, que aquest camí d’anada i tornada s’està omplint de figures intermèdies. Pablo Iglesias n’és una ja que uneix en la seva persona els rols de vicepresident del Govern, entrevistador, analista de premsa i polemista.