LA FOGUERA

De bruixes i dits

Associacions de gent menys digital que la mitjana han manifestat el seu descontentament amb 'Las brujas (de Roald Dahl)', i han dit que l'absència de dits no ha de ser utilitzada per espantar

zentauroepp55848766 icult las brujas201112172037

Com que hi ha poques estrenes de cine amb la Covid, els ofesos estan formant unes cues tremendes a la finestreta d’admissió de la Secretaria Mundial de Causes Nobles i Rebequeries (SMCNR). Mesos amb poca actualitat cinematogràfica han obligat els grups d’adolorits a manifestar la seva irritació per productes culturals més discrets, amb penós resultat, i s’han observat tumults quan diversos col·lectius miraven d’ofendre’s per la mateixa cançó o el mateix anunci. No sempre hi ha lloc per a tothom.

En aquestes circumstàncies, s’esperava una veritable aglomeració en l’estrena de ‘Las brujas, (de Roald Dahl)’ a càrrec de Robert Zemeckis, amb Anne Hathaway com a bruixa en cap. No obstant, un col·lectiu poc freqüent ha agafat per sorpresa tots els altres, i la polèmica ha quedat resolta amb una ‘Blitzkrieg’ fulminant. La gent sense dits, els afligits d’ectrodactília, han capitalitzat completament l’operació d’ofensa pública.

Com garres de pollastre

¿El motiu? Si a les bruixes del llibre de Dahl se les reconeixia per la saliva blava, els peus sense dits amb sabatots quadrats i la calvície, que ocultaven amb perruques, en l’adaptació de Zemeckis hi han afegit unes mans com garres de pollastre, que causen un efecte naturalment grotesc i aterridor. El compte de Twitter de les olimpíades paralímpiques i un munt d’associacions de gent menys digitals que la mitjana han manifestat el seu descontentament, han dit que l’absència de dits no ha de ser utilitzada per espantar, i Warner i Hathaway han demanat perdó.

Per a la gent sense dits era una ocasió d’or per visibilitzar els seus problemes. Han fet molt bé a aprofitar-la. Se’ls donen menys oportunitats per al lluïment de l’ofensa que a altres col·lectius, i és just que les dones calbes s’hagin mantingut en un discret silenci, cedint el seient i la promoció. D’aquesta forma, la Warner i Hathaway han pogut lluir la seva falsa consciència arrossegant-se pel terra entre disculpes, i el col·lectiu de l’ectrodactília ha pogut fer-se publicitat. Un ‘win-win’.

Temes:

Cine