Al contraatac

Diguem que parlo (altre cop) de Madrid

La sobreexposició de Madrid -de les seves autoritats- ha calibrat la talla del seu lideratge i crec que el tàndem Ayuso-Aguado no ha obtingut una gran nota

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

Tenir vocació d’aparador és una temptació, però també un perill. La sobreexposició de Madrid –de les seves autoritats– ha calibrat la talla del seu lideratge i crec que el tàndem Ayuso-Aguado no ha obtingut una gran nota. Les patinades d’ella (des de «es diu Covid perquè el virus circula des del desembre del 2019» fins a l’al·lusió a la «manera de viure» dels immigrants per explicar els rebrots) ja fa temps que barregen la caricatura amb l’alarma. Quant a ell, la disjuntiva sobre ser «vacuna o virus», com una mena de plata o plom, o la inauguració d’un dispensador de gel hidroalcohòlic en una estació de metro, obliguen a preguntar-se com en l’acudit: ¿hi ha algú més?