La corona, en crisi

El tallafoc del Rei

L'esforç del Govern i la Casa Reial per salvaguardar Felip VI de les investigacions per corrupció sobre el seu pare topa amb un obstacle inherent a la mateixa institució monàrquica: la seva condició hereditària

CH03. SANTIAGO (CHILE), 10/03/2018.- El rey emérito Juan Carlos de España sale tras una reunión con el presidente electo de Chile, Sebastián Piñera, hoy, sábado 10 de marzo de 2018, en la Academia Diplomática de Santiago (Chile). El presidente electo de Chile, Sebastián Piñera, se reunió hoy con el rey emérito de España, Don Juan Carlos de Borbón, abriendo un ciclo de reuniones bilaterales con personalidades extranjeras, en la víspera de su investidura, por segunda vez, como mandatario en ejercicio del país austral. EFE/Mario Ruiz / MARIO RUIZ (EFE)

L’incendi creix als dipòsits de la monarquia espanyola. La crisi institucional que fa trontollar la corona pot multiplicar-se al contacte amb la catàstrofe social de la pandèmia. Material altament inflamable. El Govern i Felip VI s’esforcen a obrir un tallafoc que impedeixi que les flames arribin al pont de comandament de la institució.