Els 90 anys de Clint Eastwood

De 'Harry el Brut' a 'Gran Torino'

Clint Eastwood es contradiu amb les seves presumptes idees i això encara el fa més valent. Toca temes profunds sempre qüestionant el bé i el mal

CAN89 CANNES (FRANCIA) 29/05/2010.- Fotografía de archivo tomada el 22 de mayo de 2008 que muestra al actor y director estadounidense Clint Eastwood durante el Festival de Cine de Cannes, Francia. Eastwood cumple 80 años mañana, 30 de mayo de 2010. EFE/Caroline Blumberg / CAROLINE BLUMBERG (EFE)

Clint Eastwood ha arribat als 90 anys amb un talent i una intel·ligència envejables. Molts són els que diuen que ‘Harry el Brut’ té una moral dubtosa. Republicà declarat, masclista, racista, homòfob i amant de les armes. Després, però, en pel·lícules com ‘Invictus’, ‘Gran Torino’, ‘Sense perdó’, ‘Mystic river’ o ‘Million dollar baby’ crea personatges que són tot el contrari o que tenen dubtes sobre això. Com el racista de ‘Gran Torino’ que acaba donant la vida pel seu veí o l’entrenador de ‘Million dollar baby’ que acaba practicant l’eutanàsia a la seva pupil·la.