Risc de rebrot

El que uns anticossos ens expliquen: relats que preferiríem no haver d'escoltar

Ens queda molt fins a assolir la immunitat col·lectiva, som gairebé tan vulnerables com fa dos mesos

-FOTODELDIA- GRAF4290. MADRID, 12/05/2020.- Laboratorio de la empresa de biotecnología Eurofins Ingenasa en Madrid, este martes, donde desarrollan y producen test para la detección del Covid 19. EFE/Fernando Villar

-FOTODELDIA- GRAF4290. MADRID, 12/05/2020.- Laboratorio de la empresa de biotecnología Eurofins Ingenasa en Madrid, este martes, donde desarrollan y producen test para la detección del Covid 19. EFE/Fernando Villar / Fernando Villar (EFE)

Quan es compleixen dos mesos de l’inici de l’estat d’alarma per la pandèmia, ens assabentem amb certa decepció que continuem estant gairebé a la casella de sortida quant a superar-la. En efecte, si quan va arribar el virus a les nostres portes era nou per a tots nosaltres, és a dir, per al 100% de la població, i ningú tenia defenses davant seu, ara continuem sense tenir-les el 95% dels ciutadans, perquè aproximadament només el 5% de la població espanyola ha superat la infecció personalment. I ens queda molt fins a arribar a la immunitat col·lectiva, que per a aquest virus s’estima que serà quan el 60%-70% de la població hagi passat la infecció. La immunitat col·lectiva és la que evitaria el contagi descontrolat si abans no tenim vacunes.