Dues mirades

La turba

zentauroepp45823407 salomo ben adret181109155137 / JOSEP GARCIA

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC), una prestigiosa institució cultural i científica, ha anunciat la incorporació a les seves files de Clara Ponsatí. La del ‘De Madrid al cel’. La que va afirmar a l’Europarlament que l’expulsió dels jueus el 1492 pels Reis Catòlics va inspirar Hitler i demostra «la pedra angular del tràgic historial espanyol de la intolerància».

Núria Gibert, tinent d’alcaldia de Drets Socials, Ciutadania i Salut de Sant Cugat, ha denunciat que la Generalitat ha denegat la petició d’ajuda a la Unitat Militar d’Emergències per desinfectar una residència. Gibert és de la CUP. I el seu prec a l’Exèrcit constata que, davant de situacions extraordinàries, el just i responsable sentit de l’interès comú passa per sobre del pensament particular... Sempre que el sectarisme no arreli.

L’agost del 1391, una massa incontrolada va devastar el Call de Barcelona. Una macabra vàlvula d’escapament d’una societat assolada per la crisi i la pesta que es va consolar assenyalant falsos culpables i massacrant-los. En els dies de foscor, és important elegir bé. Encoratjar la turba no és una opció.

Temes:

Coronavirus