La foguera

Tria el teu propi escàndol

En la lluita bulímica dels mitjans per l'atenció s'ha trencat el compromís de la professió de transmetre l'important de manera comprensible

undefined50998365 madrid 20 11 2019 politica primera misa del 20 n tras la191120135025 / DAVID CASTRO

Si vols que un independentista faci un comentari despectiu a Twitter sobre un cambrer que no parla català, passa a la pàgina 34. Si vols que els feixistes protagonitzin un nou escàndol relativitzant l’Holocaust, continua llegint.

¡Els feixistes tornen a la càrrega! Aquest matí, al cementiri de Mingorrubio, un grup de tres nostàlgics del règim de Franco s’hi han congregat per llegir un manifest davant d’un grup de 456 periodistes enviats per a l’ocasió. Davant d’una pancarta que deia ‘FRANCO BIBE LA LUCHA SIGE’, el grup d’ultres ha procedit a llegir un comunicat en el qual s’atacava a socialistes, feministes i persones del col·lectiu LGTB. Proferint salutacions nazis i mostrant banderes preconstitucionals, els tres individus han acabat la seva arenga celebrant Franco i Tejero. Ni el PP ni Ciutadans ni Vox han condemnat aquesta execrable acció.

Si vols que un grup de feministes irrompi per boicotejar una conferència, passa a la pàgina 45. Si vols que un columnista reflexioni sobre la fàbrica d’indignació mediàtica, continua llegint.

¡Cada dia cal enfadar-se per 400 coses sense importància! El 20-N, al cementiri on van posar els ossos de la mòmia, no hi havia gairebé ningú per homenatjar el dictador. Els mitjans sí que eren allà, disposats a convertir qualsevol episodi en notícia de primera plana o en combustible d’indignació per a les xarxes. En la lluita bulímica per l’atenció, s’ha trencat el compromís de la professió de transmetre l’important de manera comprensible, i es construeixen escàndols amb el material de rebuig de l’actualitat. L’anècdota es converteix en categoria a través del prisma deformador de la televisió. Es fomenta la por i la divisió utilitzant remots episodis capaços d’enverinar la nostra visió dels altres.

Si vols que un regidor del PP denigri Irene Montero, passa a la pàgina 56. Si vols que un conductor d’autobús faci un comentari sexista a una passatgera que ho va explicar en un fil de Twitter, continua llegint.