Agressions sexuals

Tinder, Bilbao i Benidorm

¿A qui se li ocorreria dir que una relació laboral va acabar malament perquè va trobar la feina per Linkedin? A ningú

Portem un ritme horrible aquest agost: una denúncia de violació múltiple per setmana. Alguns volen ocultar el problema per evitar efectes crida, quan en realitat el greu de fer-ho invisible és el risc d’oblidar que existeix. El 'hit’ de l’estiu hauria de ser acabar amb aquestes pràctiques abusives i covardes, una cosa impossible des del silenci. Així que cal trencar-lo i arribar a l’opinió pública, però s’ha de fer a consciència i amb precisió. Deixem el clic fàcil per a una altra estona, perquè enterboleix.

Pel que sembla, les víctimes havien quedat amb els presumptes agressors a través de xarxes socials. A Bilbao va ser a través de Tindermentre que a Benidorm Benidorm la fletxa va arribar per Instagram. Van ser aquestes com podria haver sigut qualsevol altra xarxa o 'app' de cites. És cert que aquestes plataformes són problemàtiques i sovint allotgen dinàmiques basades en insults, odi i cosificació. Òbviament les 'apps’ són responsables del tipus de comportaments que permeten en el seu sistema, però aclarim que ni a Bilbao ni a Benidorm van ser les 'apps’ les que van agredir. 

¿A qui se li ocorreria dir que una relació laboral va acabar malament perquè va trobar la feina per Linkedin? A ningú. Perquè entenem que sigui quin sigui l’origen de l’ocupació, el que passi una vegada comencis a treballar dependrà de moltes coses. ¿Per què no ho entenem així quan es tracta de sexe? De fet, quan la noia va arribar al parc de Bilbao i va veure que hi havia sis homes en lloc d’un, va voler fugir. Es diu que es va posar a córrer però no ho va aconseguir perquè la van retenir i la van amenaçar. Dubto que l’'app' hi tingués res a veure. Fins i tot si haguessin començat coneixent-se en un bar, sis a una però tots d’acord. Tot i que el pla inicial fos jugar, la partida sempre es pot deixar a mitges.

Si ella va canviar d’opinió, ells van agafar el tauler del consentiment per trepitjar-lo. Allà hi ha l’arrel de la confusió, perquè és més fàcil demonitzar una 'app' que canviar la mentalitat de qui la utilitza.