Dues mirades

Vies

Entre la via ibuprofè i la via quirúrgica, empesos al deliri, potser encara podríem trobar en el conflicte de Catalunya la via eclesial, de Pablo Iglesias, una veu sensata abans del caos

lainz46160635 spanish prime minister pedro sanchez l and deputy prime mi181206171945 / OSCAR DEL POZO

Quan la vicepresidenta Carmen Calvo va anunciar el proper Consell de Ministres a BarcelonaCarmen CalvoConsell de Ministres a Barcelona, el to era quasi equiparable a la convocatòria d’una costellada entre amics. Sense camaraderia, però amb un punt de distensió. Es referia el "marc de normalitat", explicava que Pedro Sánchez i Quim Torra es trobarien en contrapartida a la visita que Torra havia fet a la Moncloa i repetia que "el president es reunirà amb tota la lleialtat i amb normalitat amb el president de tots els catalans". No fa gaire, de tot això. I encara afegia: "Hi ha una via oberta que no podem minimitzar: la normalitat amb la qual treballem dia a dia".

Ha passat un mes i ara aquell Consell de Ministres més aviat es comença a assemblar a la resistència de les tropes a Little Big Horn, aquesta vegada a la Llotja de Marla Llotja de Mar, entestades a defensar els postulats constitucionalistes amb "les forces que siguin necessàries", i disposats, els altres, a dinamitar l’arribada de l’Executiu, vist com un insult colonialdinamitar l’arribada de l’Executiu. Entremig, una dolorosa i lacerant vaga de fam, uns aldarulls que no són una revolta ni "el vent huracanat" que diu Pablo Casado, sinó una protesta com tantes altres, i una electritzant combinació de fets que anuncia la tempesta perfecta per al dia 21.

Entre la via ibuprofè (calmar la inflamació) i la via quirúrgica (l’embogit recurs a l’amputació), empesos al deliri, potser encara podríem trobar la via eclesial, de Pablo Iglesias, una veu sensata abans del caos.