Pantalles

Moviment continu

zentauroepp45682612 imagen promocional de la serie de netflix elite181102102223

Al nostre planeta hi ha més de 400 espècies de taurons, aquest poderós animal amb un esquelet format per cartílags, que no té ossos. Això amb referència als que habiten sota la superfície del mar; a terra ferma n’hi ha molts més, que, tot i que tenen ossos, els falta el cor. Però potser la característica més curiosa dels taurons consisteix en el fet que sempre estan en moviment perquè necessiten captar l’oxigen de l’aigua a través de les brànquies, i si no es moguessin podrien morir. Per això estan condemnats a no tenir ni un sol segon de descans.

A la indústria audiovisual li passa una cosa semblant, que necessita continuar pedalant constantment per no caure de la bicicleta. Però sobretot perquè estrenar ininterrompudament noves sèries és el principal argument de màrqueting per vendre la puixança de les empreses. I en aquesta carrera cada dia més exigent, Netflix s’emporta la palma, mentre obliga la resta de competidors a pràctiques similars per no perdre la carrera.

Aquest moviment continu provoca una proliferació de sèries mai abans vista en el sector. Per a alguns es tracta d’una bombolla que acabarà per esclatar tard o d’hora, ja que entre tanta estrena al final del curs no hi ha més de 10 sèries que els més addictes recordaran. En conclusió, el nombre de fracassos augmenta al mateix ritme que els costos degut, en els dos casos, a la gran demanda existent. Però fins i tot els més crítics amb el fenomen són conscients que no hi ha cap altra alternativa que continuar movent-se.

En aquest punt de la temporada, es pot dir que les novetats més rellevants són la britànica 'Guardaespaldas’, creada per Jed Mercurio ('Line of Duty’) i protagonitzada per Richard Madden (el Robb Stark de 'Joc de trons’); i potser 'La maldición de Hill House' (de Mike Flanagan) il’espanyola ‘Élite’, creada per Carlos Montero i Darío Madrona . Però la maquinària no para i al novembre arriben noves estrenes.

'Homecoming', de Sam Esmail ('Mr. Robot’), té com a principal atractiu Julia Roberts en la seva primera aparició televisiva a través d’Amazon Prime Video. A mitjans de mes, a Movistar+ es podrà veure 'Fuga de Dannemora', amb Benicio del Toro Patricia Arquette de protagonistes en una història de fuga i persecució trepidants basada en una història real. Per les mateixes dates arribarà 'El Método Kominsky', creada pel genial Chuck Lorre ('The Big Bang Theory'), amb una parella protagonista meravellosa: Michael Douglas i Alan Arkin. El primer torna a la televisió quatre dècades després d’haver protagonitzat el paper d’un policia novell en 'Las calles de San Francisco' i ara interpretarà el paper d’un actor que es guanya la vida fent classes d’interpretació a Los Angeles de l’actualitat.

D’entre les apostes basades en obres literàries, destaca 'The little drummer girl', que té el seu origen en la novel·la de John Le Carré. Ambientada en la dècada dels 70, espies, terrorisme i acció per als qui enyoren 'Homeland'. I rodada en blanc i negre, ‘Arde Madrid’, del brillant Paco León,Paco León, promet rememorar la 'dolce vita' madrilenya dels anys 60. Com va escriure Monterroso “el temps és tossut, i passa, i tot torna”. Fins a 'Ray Donovan' i 'House of cards'.