idees

Pintures infantils

zentauroepp44562314 television serie better call saul180901175229

Article 603.  L’altre dia, una amiga em va explicar una tècnica que utilitzen en escoles nòrdiques per a nens de fins a 10 anys. És una manera d’educar i ensenyar que connecta amb els seus propis traumes i temors.

El que fan és que els mostren un quadro famós i els demanen que expliquin què és el que més els crida l’atenció. És increïble perquè alguns nens veuen colors diferents o es fixen en imatges que estan en segon pla i que nosaltres no els donem importància. Ella va llegir fa poc que una professora va explicar que un d’aquests nens es fixava en...  Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Al nen li interessava la gent pintada d’esquena perquè la seva mare era costurera 

Tercer lloc. 'Gran Reserva. Xou' (TV-3). M’entusiasma cada matinada descobrir aquests genials programes antics i disfrutar amb aquell passat que acaba assemblant-se tant al nostre present.

Segon lloc. Quartet Onnoven (Festival de Música d’Estiu de Ciutadella). Interessant unió de quatre grans de les tubes que van aconseguir un concert diferent i ple de matisos que ens van portar a una altra època i a una altra emoció.

Primera posició. 'Better call Saul', creada per Vince Gilligan i Peter Gould.  Aquesta quarta temporada ja fa olor de 'Breaking Bad'. Cada una de les seves seqüències està realitzada amb mim i buscant la frontissa perfecta per comprendre l’última transformació de Saul.

I al nen el que més li interessava era la gent d’esquena que hi havia en aquests quadros. La professora va decidir anar a casa seva per intentar entendre per què aquesta fixació per aquests personatges i va descobrir que la mare del nen treballava de costurera i que sempre estava d’esquena, en direcció a les finestres, perquè era on era la llum.

Curiós descobrir que aquell nen buscava en els quadros el que tenia a casa i que potenciava la seva pròpia personalitat i la seva gran diferència amb altres nens. Crec que això no només funciona amb nens, seria genial que veure quadros i trobar el teu món en ells fos assignatura obligatòria.

¡Bon diumenge!