TORNA 'SUPERVIVIENTES'

Jorge Javier i el procés

El nostre home es juga aquest estatus tan treballat des dels temps en què exercia de segon d'Ana Rosa Quintana

ecarrasco39389141 el presentador jorge javier v zquez con jos luis losa y la 180313175810 / GJB

Sosté Jorge Javier Vázquez que el fracàs de l’última edició de Gran hermano es deu al fet que s’enfrontava a un rival invencible: el procés de Puchi i els seus nois. Segons ell, durant aquells dies que van commoure el món, la gent no estava per a frivolitats i altres cadenes van treure benefici del motí amb una cobertura amplíssima, com així va ser en el cas de La Sexta: un patia pel pobre Farreras, al plató a totes hores, connectant amb aquest i aquell i aprofitant, dic jo, les pauses publicitàries per anar al lavabo i fer un mos a un entrepà de béicon, cosa que no impedia que a cada nova jornada se’l veiés més desmillorat.

Tinc els meus dubtes que el públic de Gran hermano sigui el mateix que el de les maratons informatives de Farreras, però a alguna cosa s’ha d’agafar aquest Jorge Javier que no viu un dels seus millors moments: ruptura amb Paco, la seva parella dels últims 10 anys, depressió més o menys curada a base d’injeccions de testosterona i vol rasant de voltors que s’afanyen a donar-lo per mort en l’univers de la teleporqueria. O sigui, molta pressió. I en el cas dels voltors, més wishful thinking que una altra cosa: un no passa de reposador en un supermercat de Badalona a emperador del cutrerio audiovisual perquè se’l treguin de sobre de cop i volta.

Demà s’estrena la nova edició de Supervivientes, amb la qual el nostre home es juga aquest estatus tan treballat des que exercia de segon d’Ana Rosa QuintanaSupervivientes sol funcionar gràcies a una eficaç barreja de friquisme i carn crua, la dels seus participants. I aquest any compta amb una carta extraordinària, la gran María Lapiedra, de la qual tots esperem que es tiri tota l’estada a l’illa despullada o gairebé: molts compatriotes han deixat de fer la migdiada amb els documentals de La 2 per enganxar el son amb la concursant en tanga de torn.

Només es troba a faltar una presència tòxica, una d’aquestes persones que converteixen qualsevol lloc en un infern. Aida Nízar està triomfant a Itàlia com a tertuliana i s’ha posat transcendent –parla sense parar de Déu–, però, ¿on es fica Víctor Sandoval quan se’l necessita?