Dues mirades

No era un somni

Ell, simplement, tuiteja el primer que li passa pel cap

fcasals36206884 trump contra170719173522

He tingut un somni. Un somni en què un home cridava que no tots els homes i les dones eren iguals. Que els fills dels vermells turons de Geòrgia o dels deserts de Síria o de les ciutats de Mèxic no poden seure junts a la taula de la germandat. Un home que troba inspiració encoratjat per la injustícia, que no l’esgarrifa l’opressió…

    

He tingut un somni. Un home que mira a la cara Martin Luther King i se’n riu del seu discurs, dels seus anhels i de la seva herència. Un home que també vol que una paraula repiqui a la cúspide de les muntanyes prodigioses de Nou Hampshire o a les Alleghenies de Pennsilvània o a les Rocalloses de Colorado. Però no és la llibertat l’anhel que aquest home desitja per al seu país, no és el que persegueix per als seus fills ni per a la resta del món. És tan sols el seu nom, la seva vanitat i el seu extraviament el que pretén que ressoni als cims del planeta.

    

He tingut un somni. Un home que no encapçala una històrica manifestació de 200.000 persones a favor dels drets civils i que tampoc parla davant del monument a Abraham Lincoln a Washington. No, aquest home no tracta de fer amb les seves paraules un món millor. Ell, simplement, tuiteja el primer que li passa pel cap. 

    

He tingut un somni. I ni tan sols era un malson. Era tan sols la decebedora, tramposa i desconcertant realitat.