La roda

Triomfar a les xarxes des de l'escó

La flamant vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, no ha pogut tenir un debut parlamentari pitjor. La seva actitud durant els debats d’investidura d’Artur Mas al Parlament ha causat furor a les xarxes socials, que han convertit aquesta jove promesa de la dreta espanyola en protagonista viral pels seus gestos fora de lloc i actitud poc respectuosa a l’escó. Levy ha aconseguit en pocs minuts a la cambra catalana el que Jordi Cañas va trigar mesos i anys a aconseguir, i no deixa de tenir mèrit. 

    Darrere de l’escó de Xavier García Albiol, la número dos del PP en els comicis del 27-S ha captat l’atenció mediàtica i tuitera al tirar per terra qualsevol esperança de regeneració o reinvenció del parlamentarisme per part d’una política jove i formada d’una dreta unionista que semblava raonable. Levy ja va protagonitzar un episodi curiós a l’abandonar una tertúlia radiofònica quan li van preguntar si pertanyia al PP. Ha passat poc temps d’aquell comentat episodi i Levy, ascendida a la direcció del carrer de Génova i premiada amb l’entrada a platós estatals, és diputada en una cambra que no s’assembla gaire al Congrés pel que fa a espectacles i gesticulacions, encara que el debat independentista ja genera més tensió i està madrilenyitzant el Parlament. 

    La cambra catalana va ser pionera en l’ús de portàtils i accés a internet des de l’escó. És habitual que els diputats catalans treballin connectats a l’hemicicle, i la seva participació en els ciberdebats en temps real va generar en el seu moment interès periodístic. En comptes d’enriquir el parlamentarisme català, no deixa de ser decebedor que la novetat es redueixi a les samarretes que llueixen els diputats o a l’ansietat que mostren quan masteguen xiclet.