EL CAS DE LA NOIA ÍNDIA VIOLADA I TORTURADA

Tribut a Amanat

"No deixo de donar-le voltes a què iniciativa es pot prendre des del Parlament Europeu per evitar més crims monstruosos com el recent de l'Índia"

Una dona, durant una de les manifestacions de protesta per la mort de la noia brutalment violada a Bombai (Índia), el desembre passat. / Rafiq Maqbool (AP)

Després d'uns dies de festes familiars, una de les notícies d'aquests dies em té totalment indignada i no deixo de donar voltes a quina iniciativa es pot prendre des delParlament Europeu per tal de denunciar un crim monstruós que no hauria de succeir en cap societat civilitzada.

Em refereixo a la noia hindú de 23 anysAmanat --el nom pel qual se la coneix, ja que no se sap la seva identitat--, que fouviolada i torturada mentre viatjava en un autobús a l'Índia i que morí aquesta setmana en un hospital deSingapur.

Just abans de Nadal em van nomenar ponent permanent per a les relacions comercials entre la Unió Europea i l'Índia i, en la propera reunió del mes de gener, demanaré que s'inclogui com a punt de l'ordre del dia el dramàtic cas de vulneració de drets humans en la persona d'Amanat i veure quina iniciativa es pot prendre per tal que crims com aquests no es puguin tornar a produir.