guia vital il·lustrada 

La Ventafocs que volia un canal de Youtube

És la nova il·lustradora viral: Monstruo espagueti. Ella diu que la seva autèntica professió és «tocar els ous». Dedica el seu segon llibre als que estan fatal

fcasals38282420 monstruo espagueti170503160504

A vegades –li diuen- sembla posseïda pel Monstre de l’Espagueti Volador, el déu a la bolonyesa –un nus de pasta amb ulls i dues mandonguilles- dels pastafaris. (La broma paròdica, per cert, ja és una religió reconeguda a Holanda i Nova Zelanda). Amb el malnom es va quedar: Monstruo espagueti. Firma vinyetes al dente i all’arrabbiata. 

Nom real: Anastasia Bengoechea. Fa mesos que li van penjar l’etiqueta de «fenomen d’internet». Té més de 78.000 seguidors a Instagram; més de 60.000 m’agrada a Facebook.  «Filòsofa moderna», l’anomenen. Ella diu que funciona a fogonades, com els encenedors. Que riu per dins quan sent dir que és il·lustradora. «La meva autèntica professió és tocar els ous –confessa en la introducció del seu nou llibre-. L’humor és la segona millor manera que conec d’alliberar-se del pes de la nostra existència». 

'¡Estás fatal!' és un llibre per als que -com la seva autora- «feliçment no encaixen enlloc». Aquí la Ventafocs no vol anar a un ball a conèixer un príncep, sinó «un iPhone 7, un porret i un canal de Youtube».

És com mirar-te en un mirall d’augment: hi ha el bavós de la feina amb qui et vas embolicar borratxa, i tots els teus ex, les inseguretats físiques irreversibles, el cor enganxat amb Super Glue, un Oscar a «la pel·li que t’has muntat». Humor àcid, del que cou a les ferides. Inclou vinyetes corrosives, poemes il·lustrats i fins i tot adhesius. Tota una guia vital amb la qual fins i tot aprendràs com fer d’adult: «Fes quinoa amb verdures» –recomana- i «amaga bé la teva constant angoixa existencial mortal letal».

¡Estás fatal!

Monstruo espagueti

Editorial: Lunwerg 

17,95 €