Va ser el primer físic basc fitxat per la NASA. Va treballar en biomaterials contra la pèrdua òssia dels astronautes i investiga aliments sostenibles i nutritius per a les missions espacials i per al (no descartable) clima extrem a la Terra. L’inquiet Eneko Axpe (Barakaldo, 1986), a la llista The World’s 50 Best Restaurants-50 Next Science Innovators, ha patentat la tècnica de l’electrococció –cuina una mitjana de carn d’un quilo en 10 segons– i publica Delicioso algoritmo (Planeta Gastro), sobre la intel·ligència artificial (IA) en gastronomia.
ASSUMPTES PROPIS
Eneko Axpe : "La IA pot competir amb un restaurant d’alta cuina"
Gastrofísic

Temes:
El més llegit
- La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança