Va ser el primer físic basc fitxat per la NASA. Va treballar en biomaterials contra la pèrdua òssia dels astronautes i investiga aliments sostenibles i nutritius per a les missions espacials i per al (no descartable) clima extrem a la Terra. L’inquiet Eneko Axpe (Barakaldo, 1986), a la llista The World’s 50 Best Restaurants-50 Next Science Innovators, ha patentat la tècnica de l’electrococció –cuina una mitjana de carn d’un quilo en 10 segons– i publica Delicioso algoritmo (Planeta Gastro), sobre la intel·ligència artificial (IA) en gastronomia.
ASSUMPTES PROPIS
Eneko Axpe : "La IA pot competir amb un restaurant d’alta cuina"
Gastrofísic

Temes:
El més llegit
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Tres ferits en caure part de l'estructura de l'escenari d'un festival de jotes