A la segona meitat del segle XVIII es van popularitzar als països centreeuropeus uns jocs musicals (els Musikalisches Würfelspiel) en els quals s’utilitzaven dos daus per generar peces de música de manera aleatòria combinant diferents opcions sense que fos necessari tenir cap noció de composició. El més popular d’aquests würfelspiel s’atribueix a Mozart (tot i que la seva autoria no s’ha pogut demostrar mai) i consisteix en un sistema per compondre un minuet de 176 compassos a partir de 16 tirades de daus. En aquest joc, el nombre de partitures possibles és d’11 elevat a 16. O, dit d’una altra manera, si la peça resultant durés 30 segons, es necessitarien 728 milions d’anys per interpretar totes les obres.
Escoltar música és aprendre mates
La mostra ‘MateMiFaSol’ explora de manera lúdica l’estreta relació entre les dues disciplines a través d’una trentena de mòduls interactius i una quinzena d’audiovisuals.

Temes:
El més llegit
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- El batxillerat fusionarà Física, Química, Biologia i Geologia