Del 20 al 29 d’octubre

El festival Ciutat Flamenco celebra els seus 30 anys amb una àmplia programació

Pal Holden / Ciutat Flamenco

El festival Ciutat Flamenco, organitzat pel Taller de Músics, celebrarà del 20 el 29 d’octubre els seus 30 anys de vida. L’edició d’aquesta temporada estarà dedicada a la memòria de Julián Navarro ‘El Califa’, guitarrista icònic del flamenc a Catalunya, que va acompanyar artistes reconeguts com Miguel Poveda o Mayte Martín. Alguns dels espectacles programats compten amb artistes com Ángel Rojas, Laura Santos, Pau Figueres, Patricia Guerrero, Libérica o Sergio de Lope.

L’edició número 30 del festival s’estrenarà inaugurant el I Concurs de Ball Ciutat Flamenco el divendres 20 d’octubre a l’auditori de l’Escola José de la Vega. El certamen estarà dedicat a Carmen Amaya en commemoració del 60è aniversari de la seva mort i el 110è aniversari del seu naixement

Diferents propostes 

Com a novetat, es programarà el concert familiar ‘¿Cómo me las maravillaría yo?’ al Tablao de Carmen, a càrrec de Flamencas Fantásticas. El 23 d’octubre serà el torn de ‘Gospel Meets Flamenco’ a la sala Apolo, un espectacle que lideren Paula Domínguez i Ramón Escalé. El bailaor Ángel Rojas presentarà a la sala Luz de Gas el seu espectacle ‘Ser baile’ el 25 d’octubre.

Per cinquè any consecutiu, se celebrarà el Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, que tindrà lloc a Casa Seat els dies 27 i 28 d’octubre. També el dissabte 28, Patricia Guerrero oferirà l’espectacle de ball ‘Proceso eterno’, a la sala Luz de Gas.

Tancament brillant

Per clausurar el festival se celebrarà el ‘Gipsy Concert’, homenatge a l’obra homònima escrita per Enrique Cofiner i Sabicas als anys 70, aquesta vegada de la mà del guitarrista Alejandro Hurtado i una orquestra de joves músics. Serà la producció pròpia del Ciutat Flamenco juntament amb l’ESMUC i L’Auditori

La setmana anterior i la posterior al festival s’impulsaran una sèrie de concerts emmarcats en la primera edició de l’Off Ciutat Flamenco.