RBF, el festival del futur: reggaeton, respecte i sostenibilitat

El RBF (Reggaeton Beach Festival) es reivindica com un model que marcarà tendència. Se celebra en horari diürn i porta el respecte per bandera: respecte al descans dels veïns, a l’entorn, a les dones i als valors com la igualtat, la inclusió i la seguretat.

D. R.

Si el RBF ha sigut abraçat per la ciutat de Barcelona i la resta de les seves 12 seus és gràcies a la seva aposta per ser un festival diürn, obert, respectuós i sostenible. Els seus valors i la seva política d’horaris són claus per a la convivència. El RBF, que arribarà a Barcelona els dies 22 i 23 de juliol amb artistes tan rellevants com Anuel AA, Ozuna, Arcángel, Jhayco, Eladio Carrion, Bryant Myers, Sech, Lunay, Young Mirko, és un festival que se celebra de principi a final en horaris diürns per no molestar el son dels veïns.

Els festivals urbans a l’aire lliure han de dialogar i integrar-se a les ciutats procurant respectar el descans de tots amb horaris diürns i reduint la contaminació acústica al màxim. També respectant els entorns en els quals es realitzen, implementant protocols de reciclatge i respecte al medi ambient.

Per això en moments de conflictes entre veïns i macroesdeveniments musicals massificats i sorollosos el RBF es reivindica com un festival integrat a les dinàmiques de les poblacions, que comença i acaba acord amb els seus costums, sense produir molèsties nocturnes. També en un esdeveniment que cuida al màxim tots els seus detalls com els protocols de seguretat i que busca minimitzar el seu impacte ambiental des del reciclatge, la sostenibilitat i el respecte als entorns en els quals es produeixen els seus concerts.

És, en definitiva, una cita amb l’oci i la diversió, sense oblidar-se dels valors. Per tot això RBF és el festival del futur, un model amable, obert a totes les edats i respectuós. Un esdeveniment que dialoga amb les ciutats, i les seves administracions, que busca minimitzar la seva empremta ambiental i fer arribar als joves valors importants. Des de la inclusió, la igualtat, el respecte a les dones, el consum d’alcohol responsable, la conscienciació sobre els jocs d’atzar i la voluntat de ser un gran festival universal.

Beneficis econòmics per a la ciutat

Beneficis econòmics per a la ciutatUn altre punt fort de la seva identitat és la importància de fomentar treballs directes i indirectes dels quals es beneficia la ciutat i involucrar el teixit comercial de la zona en les seves activitats com estands, mercats ambulants, tallers, etc. RBF ha posat com a estendard de la seva filosofia aquestes premisses tant en les seves localitzacions en ciutats o quan es realitzen als afores d’aquestes.

L’arrelament que ja té el festival a Barcelona, lloc on va començar la seva etapa el 2017, ha vingut també de la mà d’un gran retorn econòmic per a la ciutat a més d’un gran impuls en el turisme d’entreteniment. Les xifres que estudia l’organització de RBF Barcelona 2023 parlen per si mateixes: més de 2,6 milions d’euros en impacte econòmic directe i més de 8 milions en indirecte.

També és molt rellevant el gran impacte cultural de RBF amb una inversió de mes d’1 milió d’euros en artistes nacionals i internacionals, un cartell d’artistes que aglutina 150 milions de seguidors en RRSS i la dada que mes d’un 25% dels assistents va utilitzar el seu bo cultural per adquirir les entrades.

Informació i entrades:

www.reggaetonbeachfestival.com.