Cada ics temps, el món adult –tot i que falten més adjectius, ja ho veuran– xoca amb el jove. En els últims anys, la crítica a la música llatina –indubtable fenomen cultural dels nostres temps, més entre els joves– des d’una mena de superioritat moral, assumida en sectors diversos, és cíclica. S’apunta al masclisme de les seves lletres, mentre s’obvia ‘La mataré’, de Loquillo, i tantíssimes d’altres, i a la ‘bruta’ manera de ballar. Tot forma part d’una mirada estigmatitzada: és una música que s’expressa a través del cos, mentre que la ‘nostra’ ho fa des de l’intel·lecte.
Polèmica ballaruga
El ‘diabòlic’ ‘perreo’: ¿per què pot ser que t’escandalitzi aquest ball?
La imatges d’uns adolescents ballant en una discoteca de Barcelona porten a judici públic els ritmes llatins, que s’hi sotmeten cíclicament des d’una mirada sempre estigmatitzada. Tres dones expertes en aquestes danses de músiques de contacte provinents de «realitats socials molt diferents» amplien el focus i les assenyalen com unes valuoses eines per empoderar
Concierto de Bad Gyal en las Nits del Forum /
El més llegit
- Mor Pere Heredero, històric restaurador de Barcelona i amo durant mig segle del bar Versalles
- Qui era Seankese Johnson, el pilot de l’helicòpter accidentat a Nova York?
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Les dessalinitzadores produeixen al 90% malgrat que haurien d’estar al 30% segons el pla de sequera
- Miguel Bosé: "No soc ‘woke’, no soc beneit, ni ho seré mai"