Concurs

Johnny Rotten competirà per representar Irlanda a Eurovisió

El cantant de The Sex Pistols lluitarà amb la cançó ‘Hawaii’, interpretada pel seu grup PiL, per aconseguir la plaça

Més llenya per als que consideren que Johnny Rotten ha passat d’anticrist del sistema a anticrist del punk, del qual va ser icona suprema com a cantant de The Sex Pistols. Després d’haver participat en ‘realities’ com ‘I’m a celebrity... get me out of here’ i ‘Masked singer’, haver anunciat la mantega Country Life i haver mostrat la seva simpatia pel Brexit, Donald Trump i Nigel Farage, entre altres activitats i opinions més aviat poc punk, Rotten competirà amb cinc aspirants més per representar Irlanda al Festival d’Eurovisió, que se celebrarà el mes de maig vinent a la ciutat anglesa de Liverpool.

Johnny Rotten (John Lydon en els documents) actuarà al capdavant de Public Image Ltd (PiL) en un concurs de la televisió pública irlandesa, el 3 de febrer, del qual sortirà el representant per a Eurovisió d’Irlanda, el país amb més èxits en aquest festival després d’haver-lo guanyat en set ocasions.

La cançó amb què PiL, el grup que Rotten va formar després de la dissolució de The Sex PIstols i que va ressuscitar el 2009, és ‘Hawaii’, cançó editada aquesta setmana.

Segon intent

Es tracta d’un tema compost per l’artista per a la seva dona, Nora, que pateix Alzheimer, per recordar els bons moments viscuts per la parella en els seus viatges a aquestes paradisíaques illes del pacífic. «És una cançó dedicada a tots els que passen per moments difícils en el viatge de la vida, amb la persona que més estimen –ha dit Rotten–. També és un missatge d’esperança; que, al final, l’amor ho venç tot».

El cantant ja va intentar representar Irlanda a Eurovisió el 2018 amb ‘Pleased to meet you’. Rotten té la nacionalitat irlandesa, a més de l’anglesa de naixement i la nord-americana aconseguida a posteriori, perquè la seva mare és originària del comtat de Cork i el seu pare, del comtat de Galway.

PiL competirà amb Wild Youth, ADGY, Connolly, K Muni & ND i Leila Jane per representar Irlanda a Eurovisió.