Error històric

Una obra de Piet Mondrian, exhibida de cap per avall durant 75 anys

Una obra d’art del pintor abstracte holandès Piet Mondrian ha estat penjada de cap per avall a diverses galeries durant 75 anys, segons ha descobert un historiador de l’art. Malgrat la revelació, l’obra continuarà mostrant-se al revés per evitar que pateixi danys al canviar la seva posició, segons els experts.

L’obra, del 1941, té per títol ‘New York City I’ i es va exposar per primera vegada al MoMA de Nova York el 1945, i pertany a la col·lecció d’art de Renània del Nord-Westfàlia, a Düsseldorf (Alemanya) des del 1980.

El descobriment es va fer per casualitat, segons ha avançat ‘The Guardian’: l’experta en art Susanne Meyer-Büser va detectar a principis d’any a l’obra un «engruiximent de la quadrícula» inapropiat a la part inferior del quadro, quan hauria d’estar en la superior, «com un cel fosc», però va advertir que podria danyar-se de forma irreversible la pintura si ara se la girava.

Segons la galeria de Düsseldorf, la seva sèrie recentment revisada de pintures de la ciutat de Nova York del 1941 i el 1942, poc abans de la seva mort als 71 anys, va ser vista com «una revolució en el concepte estricte de Gestalt».

Temes:

Museus Art