Franz Ferdinand inicia a Barcelona la gira que va haver d’ajornar per covid

La banda britànica Franz Ferdinand inicia aquest dimarts en el Sant Jordi Club de Barcelona la gira per Espanya que va haver d’ajornar per la pandèmia i que el portarà a Madrid i Bilbao, segons ha informat Live Nation.

Els concerts que se celebraran avui al Sant Jordi Club, demà al Wizink Center de Madrid i el 27 d’octubre al Bilbao Arena a la capital biscaïna, estaven previstos inicialment per al mes de març passat.

A causa de les restriccions de la pandèmia, els concerts espanyols van passar de ser els primers de la gira a situar-se després de les dates d’altres països europeus com França, Itàlia, la Gran Bretanya i Alemanya.

L’última vegada que Franz Ferdinand va passar per Espanya va ser el 2019, quan van visitar Valladolid i el Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Primer concert a Barcelona des del 2014

A Madrid no tornaven des que van tocar al Mad Cool i a La Riviera el 2018, a Bilbao des de la seva participació al BIME Live! un any abans i a Barcelona des del 2014, quan van passar pel Sant Jordi Club.

Ara tornen a Espanya amb la gira motivada per la sortida del seu disc de grans èxits ‘Hits to the head’.

Autors d’èxits com ‘Take me out’, ‘Ulysses’ o ‘Do you want to’, aquest grup britànic va néixer el 2002 com una banda d’indie rock amb vocació pels ritmes més ballables i va publicar dos anys després el seu primer àlbum, de títol homònim, que va ser guardonat amb el prestigiós premi Mercury al millor disc per la crítica britànica.

Nominat als Grammy

A més de tenir un disc en col·laboració amb la banda nord-americana Sparks sota les sigles d’FFS, el grup ha sigut nominat en nombroses ocasions als premis Grammy i ha sigut guardonat amb dos Brit Awards gràcies als seus cinc discos d’estudi, que arriben fins a ‘Always Ascending’ (2018)