‘Visionari: la col·lecció de Paul G. Allen’

Christie’s anuncia la subhasta «més gran de la història» amb la col·lecció del cofundador de Microsoft

  • Valorada en més de 1.000 milions de dòlars, la venda de la col·lecció serà «la subhasta d’art més gran i excepcional de la història»

AFP

Christie’s ha anunciat la subhasta ‘Visionari: la col·lecció de Paul G. Allen’ per a aquest novembre, «la més gran de la història», que inclourà més de 150 obres mestres que abracen 500 anys d’història de l’art.

«El col·leccionisme d’Allen és diferent de tot el que ha existit abans, ja que connecta un innovador visionari i artistes innovadors.» Valorada en més de 1.000 milions de dòlars, la venda de la col·lecció serà «la subhasta d’art més gran i excepcional de la història» i tots els guanys de la venda es destinaran a la filantropia.

Filantrop

Jody Allen, marmessora i germana de Paul G. Allen –cofundador de Microsoft, mort el 2018–, ha recordat que l’art era per al filantrop «tant analític com emocional». «Creia que l’art expressava una visió única de la realitat, combinant l’estat interior i l’ull interior de l’artista d’una manera que pot inspirar-nos a tots», ha afegit.

Malgrat no detallar les obres –sí que s’inclou ‘La montagne Sainte-Victoire’ (1888-1890), de Paul Cézanne–, s’ha ressaltat que la col·lecció «reflecteix la diversitat dels interessos d’Allen, amb la seva pròpia mística i bellesa». «La vida de Paul va ser guiada pel seu desig de fer d’aquest món un lloc millor», ha assenyalat Guillaume Cerutti, director executiu de Christie’s.

Temes:

Subhasta