Televisió

TV3 avança com serà el món el 2030 amb ‘Som revolució’

El programa de TV3 que presenta Xantal Llavina inicia aquest dimarts la seva quarta temporada amb un format renovat. El primer capítol se centra en hologrames, drons i coets catalans

¿Com serà el món el 2030? Aquesta és la gran pregunta que es planteja ‘Som revolució’, que torna avui a TV-3 (23.25 hores) completament renovat. No només canvia el seu títol (abans s’anomenava ‘Revolució 4.0’, com el programa de Catalunya Ràdio), sinó també la seva estructura, que ara serà documental.

La periodista Xantal Llavina segueix al capdavant de l’espai, en el qual mostrarà les cinc grans revolucions digitals: la sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d’educació digital, i la d’investigació. Per desenvolupar aquests temes, Llavina visita 32 localitzacions catalanes, com el Barcelona Dron Center, l’aeroport d’Alguaire i la Universitat Politècnica de Catalunya. Inclourà entrevistes amb experts i amb personatges coneguts com Gemma Mengual, Joan Dausà, Lildami, Raül Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada i José Elías. 

Els cinc capítols mostra Llavina descobrint en el seu periple per Catalunya centres d’innovació, experts i personatges que li ensenyen com la tecnologia està transformant la societat.

Hiperconnectivitat

Aquest dimarts el primer capítol ‘Hologrames, drons i coets catalans’, mostrarà un món on cada vegada està tot més connectat. Llavina visitarà el Barcelona Drone Center per descobrir tota mena de drons que estan canviant la manera de treballar de moltes empreses i dels cossos de seguretat. També descobrirà una empresa que fabrica hologrames a Sant Boi de Llobregat.

En els següents capítols la divulgadora s’endinsarà en el terreny del coneixement a ‘Les aules catalanes del futur’ (9 d’agost) i de la medicina a ’Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?’ (16 d’agost). El canvi climàtic centrarà el penúltim capítol ‘L’estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050’ (23 d’agost) i el programa s’acomiadarà amb ‘El milionari mercat de terrenys al metavers’ (30 d’agost).

Temes:

TV-3