Als 89 anys

Mor l’actriu Nichelle Nichols, la tinenta Uhura de ‘Star Trek’

La intèrpret ha mort per causes naturals, segons ha confirmat el seu fill a través de les xarxes socials

EPC

L’actriu Nichelle Nichols, que va interpretar la tinenta Uhara a la sèrie de televisió ‘Star Trek’, ha mort als 89 anys, segons va publicar el seu fill a la seva pàgina de Facebook aquest diumenge.

«Ahir a la nit, la meva mare, Nichelle Nichols, va sucumbir a causes naturals i va morir», ha escrit Kyle Johnson, el seu fill, a la pàgina oficial de Nichols a Facebook. «La seva llum, tanmateix, com les antigues galàxies que es veuen ara per primera vegada, es mantindrà perquè nosaltres i les futures generacions la disfrutem, n’aprenguem i ens inspiri», ha assenyalat Johnson.

La interpretació de Nichols del paper d’Uhura va contribuir a trencar les barreres racials de la televisió al mostrar una dona afroamericana en una posició d’autoritat. Nichols, a més, va compartir amb l’actor William Shatner (el capità Kirk) un dels primers petons d’una parella interracial de la televisió nord-americana.

Va ser en l’episodi ‘Plato’s Stepchildren’, emès l’any 1968, enmig de la batalla pels drets civils dels afroamericans als Estats Units.

Nichols tenia intenció de deixar la sèrie després de la primera temporada per treballar a Broadway, segons va explicar posteriorment en diverses entrevistes, però, el reverend i líder dels drets civils Martin Luther King Jr. la va fer canviar d’opinió.

Segons va explicar, Luther King Jr. li va dir que el seu paper a la sèrie ‘Star Trek’ estava mostrant als nens i les dones de la comunitat afroamericana dels EUA que podien tenir els mateixos drets que els blancs i, per això, havia de continuar actuant i donant vida a Nyota Uhura.

La seva presència a la televisió va tenir influència en altres actors com l’afroamericana Whoopi Goldberg, que diversos cops ha dit que quan era una nena i veia ‘Star Trek’ solia cridar a la seva família: «Veniu, veniu de pressa. ¡Hi ha una dona negra a la televisió i no és una criada!».

Després del seu paper a ‘Star Trek’, Nichols va treballar com a portaveu de la NASA, on va buscar inspirar una nova generació d’«intrèpids» astronautes amb ganes d’aprendre, segons la web oficial de l’actriu.

Temes:

Obituaris