Estrenes

Ruth Wilson: «Les dones sempre tenim pressió per fer el que és correcte»

L’actriu estrena aquest divendres en plataformes digitals ‘True Things’, llargmetratge que produeix amb la seva exparella Jude Law

Epi_rc_es

L’actriu anglesa Ruth Wilson estrena aquest divendres directament a internet ‘True Things’, un llargmetratge que produeix amb la seva exparella Jude Law sobre el relat de Deborah Kay Davies ‘Verdades sobre mi’, un drama contingut on interpreta una dona constantment pressionada per la societat perquè «faci el que és correcte».

«Crec que s’assembla molt més a mi que altres personatges que he interpretat, al llarg dels meus trenta anys i escaig he sentit moltes vegades aquesta pressió de què és el que cal fer per ser ‘normal’, les dones sempre patim pressió per fer el que és correcte: tindrem fills, parella, tindrem una relació ‘normal’», comenta l’actriu en una entrevista amb Efe des de la seva casa de Londres.

«Totes aquestes preguntes es fan constantment a les dones, és igual que siguin amigues íntimes que et coneixen molt bé o simplement gent pel carrer. És com si et diguessin: ¿compliràs allò que tots creuen que són les expectatives de ser dona? I crec que això és una pressió enorme», dispara la intèrpret de ‘Jane Eyre’, sèrie guanyadora de diversos premis Emmy el 2007.

Protagonista de sèries com ‘The Affaire’, ‘Luther’ o ‘Mrs. Wilson’, el seu projecte més personal sobre l’al·lucinant història de la seva família –els seus avis eren agents de l’M16 britànic–, Wilson defensa aquesta jove vulnerable que és Kate, tan inconformista com sola, asseguda al caire de l’abisme, capaç de buscar-se a si mateixa en qualsevol relació que pugui passar per ‘normal’ tot i que tots sàpiguen –ella, la primera– que «aquest noi no li convé».

«Crec que Kate és algú que està mirant desesperadament d’encaixar. Li agradaria ser com la seva amiga Allison (Hayley Squires), o com volen que sigui la seva mama i el seu papa. I tria un tipus, clarament inadequat, a qui mira de ‘caçar’ per a una relació conformista. En certa manera –assenyala–, ell l’ajuda, perquè fa que se senti divertida, desitjable. Però no funciona», explica Wilson.

Dirigida per l’anglesa Harry Wootliff, ‘True Things’ segueix Kate Perkin, una dona d’uns trenta anys que treballa en una oficina de serveis socials i que està atrapada en una rutina tediosa i frustrant. Desitjosa de tenir una parella, un dia es creua amb un xaval que acaba de sortir de la presó per un delicte menor, Blond (Tom Burke), i decideix que pot provar fortuna amb ell.

Però, com es pot esperar, Blond no és tan bon noi com el que ella necessita: connecten sexualment, però ella s’hi obsessiona. La relació salta pels aires en un maremàgnum de frases i promeses, excessos de drogues i alcohol, i, finalment, una incoherent invitació del noi perquè Kate l’acompanyi al casament de la seva germana a Espanya.

«La pel·lícula parla d’autorealització. Al llarg del procés i a través d’aquesta relació, ella està descobrint qui és», explica Wilson.

Confessa que interpretar Kate la deixava «més exposada o vigilada, no ho sé, observada –assenyala Wilson. I Harry filmava d’una manera molt íntima, no em podia amagar. I després era molt complex, perquè és un personatge molt intuïtiu, en certa manera, determinista; és ella la que tria el noi».

«Jo volia que Kate fos callada i introvertida en alguns aspectes, deixar que la seva imaginació fos la que projectés el que aquest home podria ser», apunta.

Wilson no acaba d’identificar el motiu pel qual tria uns papers o d’altres; amb ‘Luther’, explica, al principi no va voler fer-ho, «estava fent una obra de teatre i no m’agradava el personatge, però al final va tornar amb mi. Sempre és una mica misteriós. Solen ser coses que aterren a la teva falda en el moment que estàs llest per rebre-les».

«Realment no sé com escullo, només és instint», afirma, i ha sigut així en tots els casos tret de ‘Mrs. Wilson’, un projecte que va sorgir «d’una manera molt orgànica».

«Vam descobrir aquesta història fa uns 20 anys, jo mai vaig conèixer el meu avi, però a través de la meva àvia descobrim la història en la seva totalitat. Descobrim totes aquestes altres dones i tot el procés de convertir-ho en un drama es va fer amb bastanta facilitat i bastant ràpid. Va ser un veritable regal per a la meva família», assegura.

Tampoc té gaire clar on dirigirà els seus passos pròximament; li ha agradat produir, però se sent en un «moment de transició i canvi, tot i que no sé què significa això», diu, entre rialles.

I li agradaria dirigir, però «no encara». Un altre somni passa per gestionar un teatre, com Antonio Banderas, diu rient. «M’encantaria anar a Màlaga a treballar al seu teatre», afirma.

‘True Things’, per cert, està rodada en part a la ciutat andalusa. Va ser la seva primera sortida a rodar després de la covid-19 i ho recorda com «una experiència increïble».

A Wilson li hauria agradat que la pel·lícula s’estrenés en sales, però entén que, en termes comercials, s’obté més amb un llançament en plataforma. «La gent ja no va tant al cine, tot i que jo encara l’estimo», afirma.

‘True Things’ estarà disponible a Espanya a Filmin a partir d’aquest divendres 24 de juny.

Temes:

Cine Feminisme