40a edició

Còmic Barcelona 2022: qui són els principals autors convidats

L’edició aposta per un cartell amb majoria d’artistes nacionals en suport al còmic local

EPC / FERRAN NADEU

Torna el Còmic Barcelona. Després de dos anys de celebració ‘online’ amb motiu de la pandèmia, el retorn promet ser molt especial. Més llibreries i editorials que mai, 180 expositors (sense comptar amb els de marxandatge) i dues seccions completament noves dedicades al cine, les sèries, els jocs de rol, de taula, les cartes i les miniatures. Tot això concentrat en els pavellons 2 i 5 del recinte firal de Montjuïc, per al gaudi dels fans els dies 6, 7 i 8 de maig. 

I acompanyant totes aquestes activitats, un cartell d’autors que no es queda gens enrere, amb més de 60 convidats. L’esdeveniment fa 40 anys, i per celebrar-ho aposta en aquesta edició per potenciar els artistes nacionals, en suport a les grans figures que han fet del comic local un gènere tan gran. 

Entre els artistes espanyols presents al festival, alguns de molt destacats com ara Pedro Roca (‘Regreso al Edén’), Teresa Valero (‘Contrapaso’), Álvaro Ortiz (‘La petita gènia i la partida de shatranj’), Sara Soler (‘Us’), Paco Alcázar (‘Las 100 primeras películas de Nicolas Cage’), Raquel Riba (‘Lola Vendetta’), Santiago Sequeiros (‘Romeo Muerto’) i Aroha Travé (‘Carne de cañón’), a qui, a més, es dedica una exposició especial com a autora revelació de l’any passat.

Però el festival no deixa de banda els convidats internacionals, que tot i que són menys, inclouen noms cèlebres com els del nord americà Peter Bagge (‘Odio’), l’alemanya Nora Krug (‘Heimat’), el francès Jacques Tardi (‘Elise y los nuevos partisanos’), l’argentina Agustina Guerrero (‘Diario de una Volátil’), la nord-americana Sara Varon (‘Robot Dreams’) i el britànic John Allison (‘Giant days’). 

Alguns d’ells aspiren a aconseguir els premis que concedeix el Còmic Barcelona, i participaran en firmes, taules rodones, tallers, presentacions editorials, projeccions... formats que tornen després de patir les restriccions sanitàries en les dues passades edicions.