Hotel Cadogan

Els llibres recomanats per Olga Merino: tiberis pantagruèlics del segle XVII

  • Nórdica publica ‘La alegría del exceso. Diarios gastronómicos’, de Samuel Pepys

La guerra a l’est d’Europa, tan lluny i tan dolorosament a prop, ens troba enervats i insomnes com les arnes, sense forma d’aturar la thermomix del cap. La inquietud també devora els nostres il·lustres hostes, gent normalment tranquil·la, de jardí i reflexió, que aquests dies amb prou feines surten de la seva habitació, importunant-nos cada dos per tres amb peticions d’un neuròtic refredat: coixins de plomes, tovalloles netes o xocolata amb crostonets a deshora. Només les dues últimes nits, quan callen una mica les campanetes del ‘room service’, hem disfrutat de cert descans i fins i tot hem agraït la benedicció d’alguna rialla amb la lectura en veu alta de ‘La alegría del exceso. Diarios gastronómicos’, acabats de publicar per Nórdica. Es tracta dels vells quaderns de Samuel Pepys (1633–1703), el gran notari de l’anomenada Restauració anglesa, però expurgats aquí fins a l’os, fins a deixar únicament les entrades referides a la manduca.

Temes:

Hotel Cadogan