Mor el llegendari Bappi Lahiri, rei de la música disc de Bollywood

AFP / Sujit Jaiswal

El llegendari músic i compositor indi Bappi Lahiri, considerat el rei de la música disco en el cine de Bollywood, va morir dimarts als 69 anys a la ciutat de Bombai a causa de problemes respiratoris, va informar aquest dimecres la seva família.

«És un moment profundament trist per a nosaltres. La cremació tindrà lloc a l’arribada de (el seu fill) Bappa de Los Angeles demà a mig matí. Preguem amor i benediccions per la seva ànima», va anunciar la família en un comunicat recollit per diversos mitjans locals.

El compositor havia sigut donat d’alta després d’una aparent recuperació, després d’un mes hospitalitzat a causa d’una infecció i altres problemes respiratoris, que va començar a patir l’any passat després de contagiar-se de covid.

No obstant, «la seva salut es va deteriorar novament i el van portar altra vegada a l’hospital en estat crític», on va morir poc abans de la mitjanit, va dir el director de l’hospital Criticare, Deepak Namjoshi, en declaracions recollides per l’agència de notícies índia ANI.

Clàssics

Les cançons de Lahiri, més conegut com a Bappi Da, es van convertir en clàssics del país asiàtic i van formar part de la banda sonora de pel·lícules com ‘Chalte Chalte’, ‘Disco Dancer’, i ‘Namak Halaal’, durant la dècada dels anys 70 i 80.

«Avui hem perdut una altra joia de la indústria de la música... Bappi Da, la teva veu va ser la raó per la qual milions de persones van ballar, incloent-m’hi jo. Gràcies per tota la felicitat que vas portar a través de la teva música. El meu més sentit condol per a la família. Om Shanti», va publicar a la xarxa social Twitter l’actor Akshay Kumar.

L’intèrpret d’Ulala és recordat al país com un «rei» de l’era disco per les seves cançons, la seva acolorida vestimenta, i especial fascinació per la joieria d’or.

«El vell és sempre or», va escriure el músic fa tres dies a la seva última publicació d’Instagram, al costat d’una foto seva en blanc i negre.

En una entrevista amb el diari indi ‘Hindustan Times’ el setembre passat, Lahiri s’havia referit als rumors sobre les seqüeles de la covid, assegurant que només patia una tos ocasional, però que la seva capacitat vocal continuava intacta.

«La música de Bappi Lahiri ho incloïa tot i expressava meravellosament diverses emocions. Les persones de totes les generacions s’identifiquen amb el seu llegat. La seva naturalesa vivaç serà estranyada per tots», va publicar el primer ministre indi, Narendra Modi.

Cop a la indústria del cine indi

Cop a la indústria del cine indiLa mort del compositor suma una altra sentida pèrdua per a la indústria de l’espectacle del país asiàtic, que va acomiadar fa menys de dues setmanes la icònica cantant Lata Mangeshkar.

Mangeshkar, de vegades anomenada «la reina de la melodia», va morir el 6 de febrer passat als 92 anys, deixant prop de set dècades de música. 

Temes:

Índia Música