Teatre

Últimes funcions d’‘El corredor de karts’ a la Beckett

La Beckett recupera fins al 16 de gener la sàtira política de Marc Artigau interpretada per la companyia Parking Shakespeare

Parking Shakespeare, una de les companyies residents de la Sala Beckett la temporada 2021-22, ha reprès amb èxit les funcions d’‘El corredor de karts’, l’últim text de Marc Artigau. L’obra, suspesa durant un temps per casos positius de covid, ha tornat a a escena. L’acció, situada a mitjans dels anys vuitanta, mostra dos estranys membres d’una organització catòlica que sotmeten el propietari d’un taller mecànic a successives sessions d’hipnosi, per utilitzar-lo en una sospitosa operació d’exportació de missals a Andorra. Els germans del mecànic, quan ho descobreixen, recorren als serveis d’una professional de la hipnosi perquè els ajudi a contrarestar la influència que l’organització catòlica està tenint en el cervell del seu germà i arribar al fons de la qüestió, dins l’inconscient de tot un país. L’ambient de la societat catalana d’aquests anys, liderada per figures com Jordi Pujol, Josep Lluís Núñez i el papa Joan Pau II, serveix com a context d’un espectacle que qüestiona els orígens de l’Estat del benestar.

L’obra, en clau de sàtira política, ha esgotat les entrades en diferents funcions i queden pocs dies per veure-la fins al pròxim 16 de gener.

Dirigida per Xavi Ricart, el muntatge està interpretat per Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Santi Monreal i Ricard Sadurní.

‘El corredor de karts’ va ser escrita especialment per Artigau pensant en Parking Shakespeare, companyia catalana amb personalitat pròpia que s’ha donat a conèixer després de més de 10 anys al parc dels Til·lers de l’estació del Nord oferint-nos els textos de Shakespeare.