Estrella dels 70 i 80

Mor Ágata Lys, icona del ‘destape’, als 68 anys

  • La mort de la intèrpret, que acaba de fer-se pública, va ser el 12 de novembre sense que n’hagin transcendit de moment les causes

El Periódico

Ágata Lys, una de les actrius més rellevants dels anys 70, ha mort als 68 anys. La mort de la intèrpret, que acaba de fer-se pública, hauria tingut lloc el 12 de novembre sense que n’hagin transcendit de moment les causes. Així ho ha confirmat la Unió d’Actors i Actrius a través del seu compte de Twitter.

Ágata Lys era el seu nom artístic, però el real era Margarita García San Segundo i va néixer a Valladolid el 3 de desembre de 1953. Icona del cine eròtic i del ‘destape’, va ser hostessa del programa ‘Un, dos, tres... responda otra vez’ i va treballar amb directors de cine com Pedro Lazaga, que la va dirigir a ‘Una mujer de cabaret’, o José Antonio de la Loma, que va fer el mateix a ‘La nueva Marilyn’.

Però quan l’època del ‘destape’ va acabar, l’artista va fer pel·lícules importants amb directors consagrats. Entre d’altres, ‘Los santos inocentes’, de Mario Camus: ‘Taxi’, de Carlos Saura; i ‘Familia’, de Fernando León de Aranoa.

Temes:

Famosos