A la venda l’11 de novembre

Ken Follet llança ‘Mai’: ¿cap a la tercera guerra mundial?

BARCELONA 01-10-2014 - ENTREVISTA CON EL ESCRITOR KEN FOLLETT EN EL HOTEL PALACE FOTO CARLOS MONTANYES

 Ken Follett torna al ‘thriller’ amb la seva nova novel·la, ‘Mai’, que explica la història d’una crisi global que amenaça de conduir a l’esclat d’una nova guerra mundial i que arriba a les llibreries l’11 de novembre.

Publicada en català per Rosa dels Vents, la novel·la de Ken Follet està ambientada en l’actualitat i viatja des del desert del Sàhara fins als corredors del poder a les grans capitals del món.

«Quan em documentava per a ‘La caiguda dels gegants’ em va impactar adonar-me que ningú volia que sorgís la Primera Guerra Mundial. Cap líder europeu de cap dels dos bàndols tenia intenció que succeís», recorda l’autor.

«¿Podria tornar a passar?»

Però, un per un, els dirigents «van prendre decisions –lògiques i moderades– que ens van acostar un petit pas més a un dels conflictes més terribles que el món ha conegut. Vaig arribar a creure que tot va ser un tràgic accident. L’espantós pensament que se’m va acudit va ser: ¿podria tornar a passar?», recorda.

‘Mai’, més que un «thriller» és la història d’una crisi global «amb personatges que es mouen pels Estats Units, el nord de l’Àfrica i l’est d’Àsia, lluitant per evitar l’esclat d’una Tercera Guerra Mundial», indica l’escriptor gal·lès, que assegura que quan el va començar a escriure no sabia com acabaria i que el lector tampoc ho sabrà fins a l’última pàgina.

Follet, que ha venut en tot el món 178 milions d’exemplars dels seus 36 llibres, publicats a més de 80 països i en 33 idiomes, ha visitat els escenaris de la novel·la per documentar-se i s’ha reunit amb polítics, ambaixadors, militars i altres persones en primera línia de la política mundial, assegura l’editorial.