És curiós, però probablement sense l’experiència d’haver sobreviscut a l’Holocaust i d’haver-se mantingut tot al marge que es pot un mantenir sota un règim comunista no existiria el motor narratiu de les novel·les del polonès Stanislaw Lem (Lwow, 1921 - Cracòvia, 2006). El representant més gran de la ciència-ficció del bloc soviètic –una etiqueta amb la qual ell mai va arribar a identificar-se– és abans que res algú que es va multiplicar en innombrables facetes, científic per a uns, escriptor més enllà dels gèneres, filòsof i humanista desencisat i, per descomptat, mestre de la ficció especulativa, sovint bastant complexa. Ell ens va deixar aquesta catedral sobre les fronteres de la psicologia humana i del coneixement científic titulada ‘Solaris’, que Tarkovski i Soderbergh van portar al cine.
FESTIVAL DE GÈNERES FANTÀSTICS
Com traspassar els límits del coneixement amb Stanislaw Lem
El 42 homenatja el mestre polonès de la ciència-ficció, autor de ‘Solaris’, mentre apareix una biografia definitiva sobre ell

Temes:
El més llegit
- Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista