Dotat amb 30.000 euros

L’actor Juan Diego Botto, Premio Nacional de Teatro 2021

El jurat destaca la seva capacitat per «arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia»

El Ministeri de Cultura i Esport ha atorgat aquest any el Premio Nacional de Teatro 2021, dotat amb 30.000 euros, a l’actor Juan Diego Botto (Buenos Aitres, 1975). El jurat ha reivindicat «la seva naturalesa d’home de teatre integral» i ha destacat «el seu profund i permanent compromís amb l’escena», així com la seva capacitat per «arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia».

L’actor ha triomfat amb el seu últim espectacle ‘Una noche sin luna’, centrat en la vida de Federico García Llorca, amb dramatúrgia de l’intèrpret i direcció de Sergio-Peris Mencheta. En aquest s’acosta al poeta i dramaturg amb una mirada actual per reinvindicar la importància de la llibertat, de la memòria i de les arrels.

El jurat ha proposat la concessió d’aquest guardó a Juan Diego Botto «pel seu profund i permanent compromís amb l’escena com a vehicle de transmissió de realitats polítiques i socials incòmodes i la seva capacitat de fer-les arribar al gran públic a través d’un llenguatge clar i senzill però carregat de poesia».

Temes:

Teatre