L’èpica purgativa en forma d’autoretrat que transita per les interioritats de les emocions que Manuel Vilas (Barbastre, 1962) ha explorat als seus últims llibres s’obre ara cap al pes d’una ficció pura que no escodrinya la marca de l’autobiogràfic o l’autoficció, que tan bons resultats li havia donat a ‘Ordesa’ (2018) i ‘Alegría’ (2019). Un canvi de terç lampedusià perquè tot continuï igual. Perquè Vilas construeix aquí els clarobscurs d’una narració imaginària que es reflecteix una altra vegada al mirall del seu gran tema, l’amor (aquí en el seu vessant romàntic), i que insuflat aire a les soledats compartides d’un professor prejubilat batut en retirada, el Salvador, i d’una dona, la Montserrat, a la qual sucumbeix quan arriba a una cabana a la serra de Sotopeña i que idealitzarà amb el nom cervantí d’Altisidora.
Llibre
Crítica de ‘Los besos’: escodrinyant l’amor
Manuel Vilas s’aparta de l’autoficció en aquesta novel·la, que explora amb apassionament un amor romàntic
Barcelona. 16.10.2019 Manuel Vilas finalista premi Planeta. Foto Robert Ramos /
Temes:
El més llegit
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- Transports certifica 13 viatges oficials d’Ábalos amb Jésica Rodríguez