Festival d’Estiu de Barcelona

Clowns i acròbates desembarquen en el Grec

  • Aquesta setmana els aclamats clowns de Rum&Cia presenten ‘Gran Reserva’ al Teatre Borràs, la premiada Pepa Plana actua a l’Ateneu de Nou Barris i el Groupe Acrobatique de Tanger pren el Grec amb ‘FIQ’

El circ arrenca amb força al Grec aquesta setmana amb espectacles de creadors internacionals i locals. A Montjuïc hi ha els fantàstics acròbates del Groupe Acrobatique de Tanger, que oferiran ‘FIQ’ al Teatre Grec, aquest divendres i dissabte. És una proposta entre la tradició i la modernitat, plena de color i ritmes electrònics de Dj Key, dirigida per la polifacètica Maroussia Diaz Verbeke. Les aspiracions de la joventut marroquina es filtren en un muntatge que integra taekwondo i danses urbanes amb increïbles acrobàcies en un muntatge amb molt ritme, tant sonor com visual.

Al centre de la ciutat, l’humor gamberro de la ‘troupe’ de pallassos de Rhum&Cia ocuparà tot el mes el Teatre Borràs amb ‘Gran reserva’, un max-mix que recull els millors moments dels tres espectacles produïts en altres edicions del festival Grec: ‘Rhum’, ‘Rhümia’ i ‘Rhumans’. Un autohomenatge en tota regla en el qual a més ofereixen dos números nous.

El primer espectacle de la trilogia va sorgir en record de l’enyorat actor i director Joan Montanyès, ‘Monti’, mort el 2013. «Monty volia que els pallassos ocupessin el màxim d’escenaris possibles i no només per fer espectacles de riure, sinó que anessin més enllà», ha recordat a EL PERIÓDICO Joan Arqué, integrant al costat de Roger Julià, Mauro Paganini, Jordi Martínez i Piero Steiner, d’aquest repòquer d’intèrprets procedents de mons diversos. L’obra, per a públic adult –tot i que si hi van nens també es divertiran–, arriba molt rodada després d’una gira per tot Espanya. 

I aquest cap de setmana recala un altre espectacle d’humor, a l’Ateneu de Nou Barris; l’aclamadíssima proposta ‘Veus que no veus’. Pepa Plana i Noël Olivé reivindiquen el paper de la dona en el clown amb molt art i gràcia. El riure està assegurat amb elles reinterpretant els números antics des de l’òptica femenina, com Augusta i Cara Blanca. El riure està assegurat.

Parelles en equilibri

La pròxima s’estrena ‘NUYE’, nou espectacle de creació d’‘eia’. Es veurà al Mercat de les Flors del 15 al 17, a la sala Ovidi Montllor. Les relacions de parella, no necessàriament les que tenen a veure amb un llaç sexual, són explorades a partir d’acrobàcies mà a mà que reflecteixen diferents números d’equilibri i força. Les seves protagonistes són tres parelles joves representants del talent emergent. Aquesta vegada Armando Rabanera i Fabrizzio Gianninio, fundadors de la companyia, assumeixen només el rol de direcció. «Hem volgut cedir el pas a les noves generacions, atraient aquí aquells que han marxat a estudiar fora». Acrobàcies en parelles i en grup, coreografies i treball amb diferents estructures coexisteixen en una proposta de circ contemporani mediterrània xopa de risc i emoció.

L’agosarada proposta del Circ d’Hivern per commemorar el seu 25è aniversari, ‘Fins i tot a la foscor’, espectacle dirigit per dues creadores de My!Laika, Philine Dahlmann i Eva Ordóñez, ocuparà el mateix escenari una setmana després, del 22 al 24 de juliol. Recomanat a partir de 8 anys, aquesta proposta amb un punt tragicòmic reflecteix un món singular que revisa els conceptes de culpa i llibertat al llarg de la història. Performance, teatre i dansa conviuen amb disciplines com trapezi, corda volant i contorsionisme en aquesta proposta que trasllada l’espectador a un estrany món.

Temes:

Circ Grec