Òbit

Mor la fotògrafa June Newton

La retratista australiana, viuda de Helmut Newton, ha mort a Montecarlo a l’edat de 97 anys

La retratista australiana June Newton, viuda de Helmut Newton, ha mort a Montecarlo a l’edat de 97 anys, segons ha anunciat aquest dissabte la Fundació que havia creat a Berlín. «Deplorem la pèrdua d’una personalitat excepcional i d’una fotògrafa de renom internacional», va escriure en un comunicat la Fundació Helmut Newton, de la qual era presidenta.

June Newton, nascuda a Browne (Melbourne, 1923) havia conegut Helmut Newton, una llegenda de la fotografia europea, a l’edat de 24 anys quan era actriu i model a Austràlia. La parella va estar casada durant més de 60 anys, fins a la mort del seu marit en un accident de trànsit a Los Angeles el 2004.

La viuda del llegendari fotògraf havia començat la professió de fotògrafa per casualitat el 1970, reemplaçant el seu marit malalt, sota el pseudònim d’Alice Springs. Va passar a convertir-se en una retratista de renom, fotografiant Yves Saint-Laurent, Billy Wilder, Catherine Deneuve, Nicole Kidman a través de Madonna i els Hells Angels. Va treballar per les revistes ‘Vanity Fair’, ‘Elle’ o ‘Vogue’.

El 2004 havia creat la Fundació que porta el nom del seu marit, ubicada a Berlín, ciutat on va ser incinerat.

Temes:

Obituaris