Als 79 anys

Mor per coronavirus Henry Stephen, el cantant de ‘Mi limón, mi limonero’

El veneçolà era un dels pioners del rock and roll al seu país

El cantant veneçolà Henry Stephen, mundialment famós pel seu tema ‘Mi limón, mi limonero’ i considerat un dels pioners del rock and roll al país, ha mort als 79 anys per Covid-19, segons han confirmat autoritats. «Entristeix confirmar la marxa d’un gran: Henry Stephen, músic i actor veneçolà, que es va guanyar el carinyo i admiració de diverses generacions dins i fora del nostre país. Un revolucionari de 79 anys amb energies i projectes que va truncar la Covid-19», ha dit el ministre de Cultura del país caribeny, Ernesto Villegas, a Twitter.

El cantautor estava ingressat a l’Hospital Militar de Caracas des de l’1 d’abril, d’acord amb notícies de mitjans locals, després que el seu nivell d’oxigen en sang caigués per sota del 80%.

Stephen va néixer el 15 de juliol de 1941 a la ciutat de Cabimas, on el seu pare, oriünd de Granada, treballava per a una companyia petrolera.

Allà, va conèixer treballadors petrolers nord-americans que el van acostar a la música rock, un gènere que Stephen desenvoluparia en diverses agrupacions locals en la dècada de 1960.

Però el seu nom va ressonar amb força en el món musical quan, com a solista, va llançar el disc ‘Mi limón, mi limonero’, que el 1968 es va convertir en un èxit comercial gràcies a la popularitat del seu tema promocional, que compartia el nom de la placa.

Temes:

Obituaris