Reconeixement

Maria Barbal, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

L’autora de ‘Tàndem’ guanya el guardó a tota una carrera literària atorgat per Òmnium Cultural i dotat amb 20.000 euros

Maria Barbal ha guanyat aquest dimecres el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en la seva 53a edició. L’autora (Tremp, 1949) ja va conquerir el gener passat el Josep Pla amb la novel·la ‘Tàndem’. El jurat del guardó, que reconeix tota una carrera literària, ha valorat que Barbal «ha creat a través de la seva escriptura un espai literari i una veu pròpia: un estil contingut i essencial que proporciona a la seva prosa un gran to poètic, sempre al servei de la versemblança».

El veredicte del premi, dotat amb 20.000 euros i que concedeix Òmnium Cultural, s’ha anunciat en un acte davant la premsa a la sala d’assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música de Barcelona, amb la presència del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i amb l’absència del seu president, Jordi Cuixart, després que aquest dimarts un jutge revoqués el tercer grau penitenciari als presos del procés.

En anteriors edicions, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que es concedeix des de 1969, ha reconegut, entre d’altres, les trajectòries de Marta Pessarrodona (2019) Quim Monzó (2018)Isabel Clara-Simó (2017), que va morir el gener passatMaria Antònia Oliver (2016) i Joan Veny (2015). L’any passat, el premiat va ser el poeta Enric Casasses.