Llegenda del jazz

Chick Corea en cinc actuacions memorables

zentauroepp40881060 barcelona 09 11 2017 concierto de chick corea en el palau d171110102426 / FERRAN SENDRA

Chick Corea, que ha mort als 79 anys d’un càncer, va voler en el seu últim missatge al públic demanar que tot aquell que senti curiositat per tocar música, escriure o actuar, es llanci a fer-ho: «No només perquè el món necessita més artistes, sinó perquè, a més, és molt divertit», va afirmar Corea, que afegir que ha sigut «una benedicció i un honor» aprendre dels seus amics músics. Aquí algunes de les actuacions que van contribuir a engrandir la seva figura.

‘Return to forever’

El mític artista nord-americà anava amb freqüència a Espanya a tocar, i entre les seves nombroses actuacions va destacar aquesta, en la 43a Heineken Jazzaldia, a Sant Sebastià, del 25 de juliol del 2008. Al seu costat, Stanley Clarke al baix, Al Di Meola a la guitarra i Lenny White a la percussió.

‘Children songs’

Gravació en directe del Munic Summer Piano Festival, el 1982. Aquest concert el va compartir amb el prestigiós pianista Nicolas Economou.

‘But beautiful’

Amb Eddie Gomez i Paul Motian, aquesta peça va ser presentada el 2012 i forma part del seu disc ‘Further explorations’.

‘Armando’s Rhumba’

Una altra de les seves actuacions més memorables va ser en el concert a l’Úmbria de l’hivern del 2010, junt amb el gran pianista Stefano Bollani. Aquí un dels duos que van interpretar en el festival.

‘La fiesta (Some time ago)’

La versió de 1972, al Molde Jazz Festival, a Noruega, el juliol de 1972. En aquesta actuació, Chick Corea va actuar amb Joe Farrell, Stanley Clark i Airto Moreira a la percussió.

Temes:

Música