Espectacle de màgia

Les ombres xineses es tornen màgiques

  • Brando i Silvana ens mostren un art mil·lenari a la sala Inusual Project els dissabtes de febrer

Si als aficionats al futbol els preguntéssim per la parella d’argentins més famosa establerta a Catalunya, ens respondrien indubtablement que la formada per Messi i Antonella. Però si aquesta mateixa pregunta l’hi féssim a qualsevol aficionat a l’il·lusionisme, la seva resposta seria Brando i Silvana. Sí, perquè igual com l’astre de Rosario amb la pilota, ells són uns fenòmens de la màgia.

Units sentimentalment des de 1987, van formar parella artística el 1991 i des d’aleshores els seus espectacles han obtingut èxits, tant de públic com de crítica, als més de vint països on els han presentat. Amb el seu número El tahúr y la florista van ser guardonats amb nombrosos premis internacionals i van tenir l’honor d’actuar en el prestigiós Castell Màgic de Hollywood.

Durant tres temporades, del 2016 al 2018, van protagonitzar una fita històrica amb el seu Aria Kadabra al Gran Teatre del Liceu, ja que des de 1861 no es representava un espectacle d’il·lusionisme al temple operístic. Memorable era l’escena en la qual Silvana interpretava una peça al piano i tots dos levitaven i giraven 360º per l’escenari.

Ara ens proposen jugar, somiar i deixar volar la imaginació amb les ombres xineses, que es remunten a la prehistòria, però que van ser documentades per primera vegada a l’illa de Java (Indonèsia), aproximadament uns cinc mil anys abans del naixement de Jesucrist. El teatre d’ombres tal com el coneixem arriba a la Xina cap al segle II aC.

Però l’espectacle no tracta d’unes ombres sense més ni més, ja que gràcies a la parella protagonista, aquestes es transformen en màgiques i sorprenents. «Ho hem programat a mitja tarda perquè puguin acudir-hi les famílies. Estem desitjant retrobar-nos amb el públic que comptarà amb totes les mesures anti-Covid implementades. El contacte físic és nul, innecessari per sorprendre’ls i emocionar-los per altres vies», ens comenta l’artista.

L’espai cultural Inusual Project ubicat en ple centre de Barcelona, al barri del Raval, acollirà cada dissabte de febrer a les cinc de la tarda una experiència única, en què Brando exercirà de presentador, convidant el públic a conèixer a la gran ombromana Silvana, que els delectarà amb les seves meravelloses i creatives ombres.

Cal agrair-los la tasca divulgativa que fan setmanalment dirigint i presentant l’espai La oreja mágica a Radio Kanal Barcelona. Al març celebraran els 200 programes emesos, i es poden descarregar els àudios entrant a la web del programa.

Petit format

Héctor Verikas, és a dir Brando, és l’autor de Paddel move. El libro de las palitas, un extens i laboriós tractat que inclou més de 80 rutines gràcies a un subtil moviment que permet grans proeses màgiques amb tan sols una paleta. D’indispensable lectura per als que desitgin portar a la butxaca infinitat de jocs sorprenents en un petit element. 

Temes:

Màgia Teatre