Dibuixar el seu avi pegant la seva àvia. Aquestes van ser les vinyetes que a Paco Roca se li van fer més difícils de ‘Regreso al Edén’ (Astiberri). «La meva mare m’ho ha explicat sovint, amb molta amargor. Ella encara s’emociona al recordar-ho. Durant la dictadura, els maltractaments en el matrimoni estaven assumits i l’Església els justificava, i condemnava qualsevol somni que pogués tenir una dona. Les dones no tenien drets, des de petites tenien el destí marcat: servir el pare o el marit, l’home, ser mestresses de casa i tenir nens», lamenta el dibuixant des de València, a l’altre costat del telèfon. «És molt trist». I també reflex de la memòria: d’una època, la postguerra, grisa i miserable per a tants, i la familiar, la de la seva mare, que guarda com un tresor una foto del 1946 sota el vidre de la tauleta de nit. Aquesta instantània és el fil conductor del nou i esperat còmic del popular autor d’‘Arrugas’ i Premio Nacional 2008, que arriba a llibreries aquest dijous.
NOU I ESPERAT TREBALL DE L'AUTOR DE 'LOS SURCOS DEL AZAR'
Paco Roca: «Per al franquisme, els pobres mereixien ser pobres»
Al seu nou còmic, 'Regreso al Edén', l'autor d''Arrugas' torna a bussejar en la memòria familiar a través de la infància i joventut de la seva mare durant la postguerra

jmdiaz48512556 valencia 6 6 2019 cultura el dibujante paco roca en su est201120182346 /
Temes:
El més llegit
- Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista