estudi clínic

Així serà la prova pilot d'un concert massiu a la sala Apolo de Barcelona

El mateix dia de l'esdeveniment es realitzaran tests ràpids, proves PCR i serà obligatori portar mascareta, excepte quan s'estigui consumint begudes

L'objectiu és provar diferents fórmules per garantir un ambient segur en l'oci en espais tancats durant la pandèmia

zentauroepp55174431 icult200929171828

Els promotors de l’estudi clínic per trobar una fórmula per celebrar concerts massius de manera segura que es durà a terme a la sala Apolo de Barcelona han detallat aquest dilluns el seu protocol d’actuació. Impulsada pel festival Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), la prova pilot constarà de la realització de tests ràpids de detecció de la Covid-19, també de PCR i l’obligatorietat de portar la mascareta, excepte quan s’estigui consumint begudes.

L’objectiu de l’estudi és provar diferents fórmules que puguin garantir un ambient segur per celebrar esdeveniments relacionats amb l’oci en espais tancats. D’aquesta manera, es podrà avaluar l’eficàcia dels tests ràpids com a estratègia de cribratge. En la prova, que es preveu celebrar durant aquest mes, hi participaran unes mil persones.

El protocol

Durant tot el dia de l’esdeveniment es faran tests ràpids d’antígens a tots els participants, que prèviament hauran respost un qüestionari de salut per descartar les persones amb símptomes compatibles de la Covid-19 o amb patologies prèvies susceptibles d’un mal pronòstic de la malaltia en cas de contagiar-se, segons han explicat el festival i aquestes dues institucions en un comunicat. Després, abans de l’obertura de portes de la sala, es realitzarà una prova PCR a la meitat dels participants i això ha de permetre avaluar l’eficàcia dels tests ràpids com a estratègia de cribratge en esdeveniments amb gran afluència de gent.

Una vegada dins del local, els participants hauran de portar en tot moment mascareta de protecció, que només es podran treure per consumir una beguda en punts destinats a tal efecteVuit dies després del concert es realitzarà un segon test ràpid d’antígens a tots els assistents i una nova PCR als participants que ja s’hauran realitzat aquesta prova el dia de l’esdeveniment. Els resultats seran avaluats pels responsables de l’estudi i es comunicaran quan estiguin disponibles.

¿I si hi ha un positiu?

Els participants de l’estudi que donin resultat positiu el dia de l’esdeveniment en el test ràpid seran sotmesos a una avaluació mèdica per part del personal de la Fundació i seran derivats al seu centre sanitari tal com marquen els protocols, i no podran participar en l’estudi. Quant als resultats dels tests realitzats vuit dies després de l’esdeveniment, les persones que donin positiu seran sotmeses a un seguiment mèdic exhaustiu a les instal·lacions de la Fundació en el marc de l’estudi clínic. Finalment, les persones que hagin donat negatiu en els tests efectuats durant el primer i el vuitè dia hauran de respondre un test de símptomes 10 dies després de l’esdeveniment.