CULTURA DE QUARANTENA

15 salvavides culturals que recordarem de l'era del confinament

Ja en ple avenç de la desescalada, recordem alguns miracles musicals, cinematogràfics, televisius, teatrals o artístics que, per 'streaming', ens han fet la vida més fàcil en aquests dies estranys

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood and Charlie Watts of ’’The Rolling Stones’’ perform during the ’’One World: Together at Home’’ event, a special broadcast of music, comedy and personal stories celebrating those around the world on the frontlines of the coronavirus disease (COVID-19) pandemic led by the World Health Organization (WHO) and the nonprofit group Global Citizen in this screenshot taken from a video on April 18, 2020. Global Citizen/Handout via REUTERS NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. TPX IMAGES OF THE DAY / GLOBAL CITIZEN (VIA REUTERS)

Quan, en el futur, mirem enrere per recordar aquests mesos de confinament, segurament ens assaltaran moltes imatges de confusió i embotiment, però potser també tornarem a veure les imatges que ens van salvar, a escoltar les cançons que ens van parlar, o a jugar al joc que ens va fer somiar amb una illa pròpia. Una vegada més, la cultura ens ha fet una mica més lliures, tot i que la consumíssim tancats a casa, bàsicament a través de l’‘streaming’, una opció cada vegada més assentada com a prioritària i que no s’esvairà ni de bon tros amb la nova normalitat. Ara que la desescalada avança a pas ferm, és bon moment de recordar 15 clàssics ‘online’ d’aquests dies estranys de quarantena.