34a EDICIÓ

El Festival de Peralada, cancel·lat pel coronavirus

Per primera vegada el festival empordanès no aixecarà el teló aquest estiu a causa de «les incògnites i incerteses» que generen les mesures de desconfinament en el món de l'espectacle

zentauroepp48939265 icult festival peralada ballet marinski190704225117

La 34a edició del Festival Castell de Peralada, que s’havia de celebrar entre el 2 de juliol i el 15 d’agost de 2020, ha sigut cancel·lada a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Així ho acaben d’anunciar aquest dimecres els responsables del festival a través d’un comunicat. Consideren que la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia i les mesures a prendre en el món de l’espectacle dificulten la celebració de la pròxima edició. «La salut del públic, dels artistes i de l’equip del Festival, unit a les incògnites i incerteses que generen les mesures de desconfinament en el sector cultural en els pròxims mesos» són els principals motius per a la cancel·lació. No obstant, el Festival Castell de Peralada sí que es planteja un altre tipus de proposta en un format íntim en ‘streaming’ aquest estiu. 

Aquesta edició havia de començar el 2 de juliol amb la companyia nord-americana de dansa Houston Ballet, que el mes passat va cancel·lar la seva gira europea. Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, apel·la en el comunicat a la responsabilitat en aquests moments: «Hem d’estar totalment segurs de poder complir unes garanties sanitàries que evitin la propagació o el rebrot del coronavirus i, en aquests moments de tanta incertesa, creiem que això no és possible». En el comunicat reconeix que «la més que probable absència de vols internacionals i les limitacions en el nombre d’assistents, així com les dificultats o la impossibilitat de dur a terme les mateixes actuacions sobre els nostres escenaris, fan que no sigui viable aixecar el teló aquest estiu».