GUARDONS

Marta Marín-Dòmine, Dolors Miquel i Garcia Tur, premis Serra d'Or

També han sigut guardonats l'escriptor Àlex Susanna, el traductor Arnau Barios i la companyia de teatre la Calórica

zentauroepp52983100 31 03 2020 la liv edici n de los premis cr tica serra d or h200331185520 / PREMIS CRITICA SERRA D OR

L’escriptora Marta Marín-Dòmine, amb ‘Fugir era el més bell que teníem’ (Club Editor), en la categoria de novel·la, Dolors Miquel, per ‘Ictiosaure’ (Edicions 62), en poesia, i Víctor Garcia Tur, per ‘El país dels cecs’ (Proa), en narrativa, són tres dels autors guanyadors dels premis Crítica Serra d’Or 2020, fets públics aquest dimarts.

També han sigut guardonats l’escriptor Àlex Susanna, per ‘Paisatge amb figures’ (Proa), en la categoria de dietari, i Arnau Barios en la de traducció pel seu treball a ‘Eugeni Oneguin’, d’Aleksandr Puixkin, publicat en català a Club Editor.

La revista ‘Serra d’Or’ ha assenyalat, a través d’un comunicat, que per la situació excepcional a causa de la crisi del coronavirus, la direcció ha decidit suspendre l’acte d’entrega de la 54a edició d’aquests premis, que estava previst per al 2 d’abril.

Publicacions de l’Abadia de Montserrat, de la qual depèn la publicació, estudiarà «com i quan» s’entregaran els guardons, que són per a «les obres més destacades publicades el 2019, sense que s’hagin presentat a concurs», i sense que estiguin dotats econòmicament, tot i que s’entregui als premiats una ‘serreta d’or’ de solapa.

En l’apartat d’Investigació (Humanitats), els guanyadors han sigut David Ballester i Manuel Vicente per l’obra ‘Corre, democràcia, corre. Manifestacions i repressió policial a la Catalunya de la Transició (1975-1980)’, d’Editorial Base.

Per la seva part, Santiago Álvarez i Claudi Mans obtenen el Serra d’Or d’Investigacions (Altres Ciències) per ‘150 anys de taules periòdiques a la Universitat de Barcelona (UB)’ mentre que el de Catalanística ha sigut per a Mandie Iveson i el seu treball ‘Language attitudes, national identity and migration in Catalonia: What the women have to say’.

Teatre

L’obra ‘Dinamarca’, de Josep Lluís i Rodolf Sirera, ha aconseguit el Serra d’Or 2020 de Teatre al text de teatre català, i Magda Puyo, a l’Espectacle Teatral per ‘Stabat Mater’.

L’aportació «més interessant» en aquest àmbit ha sigut per a la companyia La Calòrica per «mantenir-se fidel durant 10 anys en una personalitat pròpia amb el permanent acompanyament de l’autoria singular de Joan Yago», així com per la recuperació de ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’, la seva primera obra.

Infantil i Juvenil

En l’apartat de Literatura Infantil, la guanyadora és ‘Plous o fas Sol?’ (Akiara Books), amb text de Mireia Vidal i il·lustració d’Anna Font, mentre que en Literatura Juvenil (Creació), el premi ha recaigut en la trilogia ‘La llum d’Artús (Barcanova), de Raimon Portell, i el Serra D’Or Juvenil (Coneixements) és per a ‘Jo i el món: una història infogràfica’ (Zahorí Books), de Mireia Trius i Joana Casals.

 

Temes:

Catalunya