QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Un concert de jazz i un sopar amb 'delicatessen' en un entorn de luxe

L'hotel Fairmont Rey Juan Carlos I ofereix aquesta nit l'actuació del canadenc Bobby Bazini

El músic està en plena gira mundial després de ser una de les estrelles del recent Festival de Montreux

baixa 004

Siguem sincers. ¿A qui no li ve de gust passar una vetllada romàntica que inclogui un concert de gran qualitat, un sopar atapeït de delicatessen i en un marc luxós i excepcional? Aquests són els irresistibles atractius que ens ofereix aquesta nit l’Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I en una cita ideal per a enamorats o per enamorar algú (pot ser una sorpresa per deixar l’altre amb la boca oberta). L’acte començarà aquesta nit a les 20 hores i segur que estarà atapeït de moments inoblidables.

Aspecte del restaurant on tindrà lloc l’acte.

A l’arribada ens rebran amb una copa de cava de benvinguda i podrem fer-nos una foto al costat de l’escenari. Mentre van arribant els convidats, un ‘dj’ amenitzarà l’espera. El director de l’establiment ens saludarà i ens explicarà que el recital d’aquesta nit forma part de la col·laboració amb el prestigiós Festival de Jazz de Montreux. I és que, cada any, aquesta cadena hotelera selecciona un dels guanyadors d’aquest certamen perquè faci una gira mundial pels hotels que té repartits pel món.

  

 

Un canadenc amb molt soul

L’any passat l’escollit va ser el nord-americà Jalen N’Gonda, i en aquesta edició l’artista seleccionat procedeix de Quebec. Es tracta de Bobby Bazini, un músic ascendent amb un futur prometedor. Responent preguntes d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Bazini assegura que està «entusiasmat d’interpretar les meves cançons per primera vegada a Barcelona i presentar els temes a un nou públic». En el concert estarà acompanyat per la seva banda, formada per Mario Telaro a la percussió, Michel Francoeur a la guitarra i teclat, i la seva nòvia, Odessa Pagé, als cors Explica que fa deu anys que està amb ells i és un plaer compartir la seva primera gira mundial amb ells.

Bobby Bazini, durant la seva actuació al Festival de Jazz de Montreux.

Per a qui no conegui la seva música, reconeix les seves influències «des de Leonard Cohen fins a Marvin Gaye. El meu estil és una barreja de soul, rhythm and blues, folk i jazz». Però si per alguna cosa destaquen les seves cançons és per l’alegria que transmeten i la seva constant recerca d’aspectes positius amb temes com C’est la vie. «Crec que això passa perquè soc bastant optimista en la vida i en general. Això es reflecteix en les meves cançons, tant és que  et facin somriure, ballar o plorar, espero que tinguin un efecte positiu», afirma Bazini.

  

 

El debut somiat a Barcelona

Aquesta gira li ha donat l’oportunitat de mostrar la seva música a públics de països tan diferents com els Emirats Àrabs, Turquia o el Marroc i explica la seva experiència. «Fins ara cada nit ha sigut diferent. És realment interessant veure com les diferents cultures reaccionen a la música. Tot el que puc dir és que estem vivint un moment increïble portant la meva música més enllà del que hauria pensat que faria mai, i som a mig camí, de manera que encara queda molt per mostrar». I respecte al seu concert barceloní assegura que ha estat «esperant-lo molt temps. Sé que hi haurà alguns fans allà. ¡És tan emocionant que no puc esperar per descobrir la ciutat i la seva cultura!»

El músic al costat de la seva inseparable guitarra.

Del repertori que interpretarà aquesta nit no en dona gaires pistes més enllà que inclourà una cançó que li encanta i que és habitual en les seves actuacions, tot un clàssic com What a wonderful world. Això sí, presentarà els temes del seu últim disc, amb senzills que estan sonant fort al seu país com Move away Choose you. Però també hi haurà temps per recordar el seu treball més popular, Summer is gone, amb l’esmentada C’est la vie o l’homenatge al seu col·lega i compatriota Leonard Cohen.

  

 

Un sopar atapeït de capricis

El concert s’iniciarà a les 20.30 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora i quart. Mentrestant, els comensals seran a la taula disfrutant del recital mentre degusten al restaurant B.24 una selecció d’apetitosos plats proposats pel xef Claudio Aguirre acompanyats per una ampolla de vi o cava per persona. Atenció al menú perquè fa venir salivera només imaginar-lo: airbag de pernil ibèric, amanida d’algues, vieires rostides amb crema de pistatxo i pèsols, arròs fosc de Pals amb calamar, costella i salsitxa ibèrica, llom de salmó semifumat i lacat, cuixa de pollastre de gra i presa ibèrica amb migas. I per acabar, una rebosteria de fantasia creada pel xef pastisser. Però la festa no s’acaba aquí, ja que els que ho desitgin podran seguir amb còctels mentre la música continua sonant. Música, gastronomia i luxe en un dia que, com li agrada a Bobby, pot demostrar que encara queden coses meravelloses en aquest món. 

Bobby Bazini en directe

Lloc:  Fairmont Rey Juan Carlos I (Diagonal, 661-671).

Horaris:  avui, dijous, a partir de les 20 hores.

Preu:  62 euros.

Més informació:  www.fairmont.mx/barcelona